Metafolin® – folātu avots, ko iedvesmojis mātes piens

Tu droši vien pazīsti folijskābi no grūtniecības perioda, ņemot vērā, ka šim B vitamīnam ir būtiska nozīme bērna attīstībā visā grūtniecības laikā.

Tomēr tas ir būstisks ne tikai grūtniecības laikā, bet arī pēc dzemdībām. Ķermenim ir nepieciešama folijskābe tā galvenajiem attīstības posmiem, jo īpaši šūnu dalīšanai un augšanai, un tāpēc tā ir būtiska sastāvdaļa, kas nodrošina mazuļa veselīgu augšanu.

Folijskābe, folāts un Metafolin®: kā tie ir saistīti?

Folijskābe ir rūpnieciski ražota vitamīna folāta versija, kas dabiski sastopama augu un dzīvnieku izcelsmes pārtikā, kā arī mātes pienā. Dabisko folātu organisms var uzsūkt un lietot uzreiz – turpretī folijskābe vispirms jāpārvērš/jāpārveido par folātu.

Vai tu zināji?

Termins folijskābe/folāts ir atvasināts no latīņu valodas “folium” (lapa). Šo B vitamīnu vispirms ieguva no spinātu lapām.

Ar ko Metafolin® atšķiras no parastās folijskābes?

Metafolin® ir organismā dabiski sastopamā folāta kalcija sāls, un tādējādi tas ir nākamais attīstības solis uz priekšu no parastās folijskābes, ko izmantoja standarta formulas līdz šim.

Metafolin® ir dabiska augstākās kvalitātes folātu forma un dabiskā folāta sastāvdaļa, kas atrodama mātes pienā. Tas nozīmē, ka Metafolin® sastāvdaļas ir atrodamas arī mātes pienā.

Uzzini vairāk par mātes piena sastāvdaļām

Katra bērna organisms var nekavējoties izmantot Metafolin®

Līdzīgi kā folāts mātes pienā, Metafolin® ir uzreiz pieejams ķermenim – tas ir “gatavs lietošanai”.

No otras puses, folijskābes metabolizācija ir daudz sarežģītāka, jo ķermenim tā vispirms ir “jāaktivizē”, pirms tā kļūst pieejama, atšķirībā no folāta vai Metafolin®, ko bērna organisms var nekavējoties pārstrādāt.

Dabiskais folātu avots Metafolin® garantē nozīmīgo folātu vieglu uzsūkšanos un lietošanu ikvienam.

*Metafolin® ir Merck KGaA reģistrēta preču zīme Darmštatē, Vācijā.