HiPP BIO zīmols

HiPP BIO ir apjomīgāks kā ES BIO logotips

HiPP BIO zīmols – stingrāks par likumu

ES BIO logotips ir produktiem, kas atbilst ministrijas BIO produktu obligātajām prasībām. Tie ir jāievēro, lai uz produkta liktu zīmi ES BIO. HiPP šo noteikumu ievērošana ir pašsaprotama. HiPP BIO kvalitāte pārsniedz vispārējās BIO produktu prasības.

Kādas priekšrocības sniedz HiPP BIO kvalitāte?

HiPP izmanto tikai BIO izejvielas, kas tiek audzētas saskaņā ar EK BIO lauksaimniecības regulām. Turklāt zinot, ka ES BIO logotips vien nevar garantēt, ka  produktos nav pesticīdu klātbūtnes, mēs atkārtoti visus produktus stingri pārbaudam.

Tūlīt pēc produktu piegādes tiek veikti pirmie testi uz kaitīgajām vielām un, ja ir pretenzijas, produkti netiek pieņemti. Lai sasniegtu mērķi un apstrādātu tikai produktus bez katīgajām vielām, mēs produktos meklējam līdz pat 850 aizliegto vielu. To visu mēs pārbaudam HiPP laboratorijā Pfafenhofenā, kas ir viena no vadošajām laboratorijām Eiropā.

Burciņās tiek pieldītas tikai tādas sastāvdaļas, kas ir izgājušas mūsu kvalitātes kontroles daudzpakāpju sistēmu. Un tikai tad burciņa iegūst HiPP BIO zīmolu. 

Uz kādiem produktiem liek ES BIO logotipu saskaņā ar EK regulām?

Eiropas komisijas (EK) likumdošanā ir tieši noteikumi kā ekoloģiski produkti ir jāaudzē un jāražo. Zīmei BIO kvalitāte ir jāgarantē, ka šie produkti ir audzēti lauksaimniecībās, kas:

  • aizsargā savus kultūraugus ar preventīviem pasākumiem;
  • izmanto tikai neapstrādātas sēklas;
  • neizmanto minerālmēslus;
  • audzē dzīvniekus tiem dabīgos apstākļos.

Kas neattiecas uz ES BIO logotipu saskaņā ar EK regulām?

Bieži vien kļūdaini tiek uzskatīts, ka marķējums BIO ir garantija tam, ka produkti nesatur pesticīdus. Tomēr tā nav. ES BIO logotips neapliecina, ka šīs lauksaimniecības produkti ir ražoti saskaņā ar EK regulām un tiešām nesatur pesticīdus. 

Tātad EK regulas kontrolē tikai tos faktorus ražošanas procesā, kuri pakļauti tiešā ražotāja kontrolē. Taču joprojām nekontrolēts paliek piesārņojums, kas ražošanas procesa laikā nokļūst uz produktiem un netiek pamanīts. Tas var notikt, piemēram, ar piesārņotiem gruntsūdeņiem, augsti piesārņojošu vielu koncentrāciju gaisā (lidostu tuvumā, industriālie ceļi rūpniecības uzņēmumos, autoceļu tuvumā) vai piesārņotu barību.