Pareizs uzturs pirms gulētiešanas

Viegli sagremojams uzturs pirms miega...

Kurš vecāks nav ilgojies, lai bērns guļ saldā miedziņā? Ciešs un veselīgs miegs ir svarīgs ne tikai mazuļa labai attīstībai, bet arī mammai un tētim.

Labam un veselīgam miegam liela nozīme ir ne tikai gulētiešanas rituālam, bet arī pilnvērtīgām vakariņām, kas nerada smaguma sajūtu vēderā pēc ēšanas. Tāpēc vakarā var ēst putras, kas nesatur cukuru.

Pēc Vācijas bērnu uztura pētniecības institūta rekomendācijām no 4.-6. mēnešu vecuma pakāpeniski jāuzsāk piebarošana. Šajā sakarā daudziem vecākiem rodas jautājums, kura no graudaugu putrām ir vislabākā pirms miega.

Kādas putras viegli pārstrādājas, labi un ilgi rada sāta sajūtu, lai mazais izgulētu visu nakti saldā miedziņā?

Vakariņās jau tradicionāli ir ierasts ēst piena graudaugu putras. Piens putrā palīdz organismu apgādāt ar olbaltumvielām un palīdz tās viegli sašķelt. Graudaugi nodrošina  ar enerģiju un saglabā to ilgu laiku. Rezultātā bērns var mierīgi gulēt visu nakti, jo viņu nemoka bads.

Tās vislabāk darbojas dienas beigās un nodrošina mieru naktīs.

Pievērsiet uzmanību savam mazulim. Vakariņās viņš nedrīkst būt tik noguris, ka gandrīz aizmieg ēdot vakariņas. Lai Jums būtu mierīga nakts, ļaujiet mazulim mierīgi paēst. Nobeidziet dienu mierīgi, bez uztraukuma, samīļojiet viens otru, lai mazais var novēlēt labu nakti Jums un savai apkārtnei.